domingo, 16 de noviembre de 2014

La sisena generació

La sisena generació

A principi dels 2000 es renoven les consoles. La primera que arriba és la DreamCast de Sega, és la última consola per part d’aquesta empresa, però això nos significa que fos un fracàs, sinó que es va haver d’enfrontar a la PlayStation2, contra la qual no tenia res a fer. Amb aquesta nova consola Sony introdueix l’ús del DVD. Amb aquest nou format transforma de consola i permet veure pel·lícules. També millora la forma de la consola perquè sigui un model estilitzat i es pugui tenir al costat de la televisió. En aquests moments entra al mercat Microsoft amb la Xbox, que era la consola més potent del mercat i pensada per jugar online. 

DREAM CAST
Sega va comercialitzar aquesta consola l’any 1998 per intentar vèncer el domini de Nintendo i Sony. Era una màquina prou bona, que incloïa innovacions importants com el primer sistema per jugar en línia a videojocs. Aquesta va ser la principal raó per la que durant els primers anys va aconseguir molts beneficis, amb l’aparició de jocs com “Alien Front Online”, amb els quals utilitzaven el lema de “Fins a 6000 milions de jugadors!”
També va intentar innovar amb el lector, utilitzant un sistema anomenat GD-ROM, principalment amb l’objectiu d’evitar la pirateria dels seus jocs, però com sempre ha passat el sistema va ser superat en poc temps.
L’esplendor de Dream Cast va acabar en anunciar-se la PlayStation2. El públic es va guiar pels fets del passat en què la consola de Sega no era gaire bona i la de PlayStation ho era massa. Així que al cap de un any es va suspendre la producció de la consola.
Especificacions:
-       CPU: SH-4 RISC a 200MHz
-       Xip gràfic: PowerVR2DC a 100MHz
-       RAM: 16Mb
-       VRAM: 8Mb
-       Àudio RAM: 2Mb
-       Xip de so: RISC ARM 32 bit
-       Lector: GD-ROM
-       Xarxa: Modem de 56 Kbps
-       Color: 16,77 milions de colors simultanis

PLAYSTATION 2
El sistema PlayStation 2 comercialitzat l’any 2000 va ser la consola que més ventes ha tingut en tota la història dels videojocs, ha arribat a 155 milions de unitats venudes.
Va ser anunciada al 1999 per fer la competència al sistema de Sega, i els resultats van ser immediats. L’origen d’aquesta  popularitat va ser la inclusió al sistema de un reproductor de DVD i la compatibilitat amb els jocs de PlayStation, ja que un DVD en l’època podia costat més de 100 euros i es podia dir que la consola “s’abaratia”.
Després de fer la caiguda de Sega, Sony va tenir uns 6 mesos abans de que sortís a la venta la consola de Microsoft, que sí, era tècnicament millor però Sony ja tenia el públic guanyat. En cinc anys s’havia convertit el la consola rei.
Aquest sistema té la llibreria més gran de jocs, pràcticament uns 4000.
Les sagues més populars de la consola, tot i que és molt difícil escollir-ne alguns podrien ser: “ Grand Theft Auto”, “Metal Gear Solid”, “God of War”, “Final Fantasy” i tot i que no és una saga però és un joc diferent molt popular, “Shadow of the colossus”.
Especificacions:
-       CPU: Emotion ENgine a 295 MHz
-       Gràfics: Sony GS a 150 MHz
-       Polígons: 20 milions per segon
-       Xip de so: SPU2
-       Canals de so: 48 canals
-       Àudio RAM: 2Mb
-       RDRAM: 32 Mb
-       Lector: DVD-ROM i CD-ROM

                       
NINTENDO GAME CUBE
La Game Cube va ser la consola de la generació per part de Nintendo per lluitar contra Sony i la recent Microsoft.
Com que el públic madur ja estava assentat en la competència Nintendo va apostar per els més joves i va adoptar una forma més de joguina per a la consola, fins i tot tenia una nansa.
Es pot dir que es van repetir el successos de la Nintenod 64, disposava de jocs de molta qualitat però eren més bé pocs, i el fet de tenir unes competidores tant grans la van limitar. Tampoc tenia lector de DVD, ja que utilitzava un sistema de discs òptics i mini DVD, fet que tampoc cridava gaire l’atenció de la gent.
Els jocs més populars van ser “Super Smash Bros”, “Metroid Prime”, “The Legend of Zelda” i algunes conversions com la de “Resident Evil 4” que no aprofitaven la potència de la màquina.
Especificacions:
-       CPU: 486 MHz IBM “ Gekko” Power PC
-       Sistema LSI “Flipper” a 162 MHz
-       Polígons: 12 milions per segon
-       Frame buffer: 2Mb
-       Xip de so: DSP 16 bits a 101,25 MHz
-       Àudio RAM: 16 Mb
-       Sistema de coma flotant
-       RAM: 40 Mb
-       Unitat de disc: disc òptic Game Cube
XBOX
La Xbox va ser la primera consola que l’empresa Microsoft va treure al mercat al 2001. Com que en un principi l’empresa desenvolupava software informàtic, com el popular Windows, la consola està formada a partir de les millors peces de que disposaven per fer un ordinador optimitzats per jugar a videojocs.
En ser la última de la generació era la millor tècnicament, i va ser la primera en incloure de sèrie connectivitat en xarxa i un disc dur intern de 10 Gb que acabarien amb les famoses Memory Cards.
Com que l’empresa era nova en la indústria la consola era molt pesada i gens estilitzada, igual que el comandament que es feia incòmode per la seva mida, fet que millorarien amb la següent consola.
Disposava d’un sistema on-line, Xbox Live, que es pagava per mitjà de mensualitats i tot tenir un catàleg de jocs limitat va esdevenir bastant popular i es va col·locar darrera de PlayStation 2 en el mercat.
Alguns dels jocs més populars van ser: el famós “Halo”, “Project Gotham” o “Star Wars Knights of the old Republic”.
Especificacions:
-       CPU: Intel Pentium III (32 bit a 733 MHz)
-       Gràfics: NVIDIA xGPU a 250 MHz
-       Polígons: 60 milions de polígons per segon
-       Memòria gràfica: 64 Mb
-       Xip de so: NVDIA MCPX APU
-       Canals: 256 en 2D i 64 en 3D
-       RAM de so: 64 Mb
-       RAM: 64 Mb
-       Lector: DVD- ROM

-       Disc dur: 10 Gb (8 Gb lliures)

No hay comentarios:

Publicar un comentario