viernes, 14 de noviembre de 2014

Tercera Generació

A principi dels 80 Nintendo i SEGA es tornen els grans fabricants de consoles de l’època. SEGA gràcies a la seva Master System i Nintendo per la NES. Aquest mercat s’inicia a Japó i a Amèrica, a Europa no tant. Això és degut a que a Europa va sortir l’ Spectrum, que tot i que eren uns ordinaris molt bàsics amb fi educatiu, bàsicament es van popularitzar per els seus videojocs. Actualment molts dels creadors que van participar en el desenvolupament d’aquests ordinadors avui en dia es dediquen a la creació de videojocs.

Atari comença a desplaçar-se com a principal creador de videojocs a causa dels Japonesos que arriben amb noves idees com poden ser les dels jocs de ROL o estils molt diferents que és el que volia la gent.


Sega-1000

La Sega-1000 va ser la primera consola d’aquesta empresa japonesa llançada al mercat l’any 1983, un temps abans del previst per voler fer competència a l’empresa de Nintendo que havia tret la seva NES. Per aquesta raó van treure posteriorment les modificacions II i III de la consola.
Aquestes versions renovades incloïen entrades addicionals per a connectar la impressora o fins i tot un teclat, però a part de millores estètiques tant de la consola en sí i dels comandaments, que en el cas de la versió III s’intercanviava el joysticks per la creu direccional, els feien més moderns acord amb la competència les seves especificacions tècniques seguien sent les mateixes que les de la versió original.Com a curiositat podem dir que aquesta consola es connectava a la televisió mitjançant un connector d’antena RF i per jugar havíem de sintonitzar un canal en concret.

Especificacions:
-       CPU: NEC D780C
-       RAM: 2Kb
-       RAM (vídeo): 16Kb
-       So: Texas Instruments SN76489 ( 4 canals de so monoaural / 3 generadors de so de 4 octaves cadascun / generador de so blanc)
-       Resolució: 256 x 192
-       Paleta de colors: 16

-       Ports: (1 port paral·lel / 1port per a cartutx / 1 port per a casette / 1 port per vídeo compost / 2 ports per a joysticks) 

Family Computer (Famicon) Nintendo Entretainment System

Al 1983 Nintendo estrena la seva primera consola que utilitza cartutxos, gràcies a les seves decisions es va fer molt popular i  establia uns nivells de qualitat molt bons que van garantit el progrés de la indústria després de la crisi dels videojocs. En aquests sistema va ser on van aparèixer per primer cop els títols que actualment encara en van sortint de nous com poden ser Mario Bross o Zelda. Van tenir unes ventes de 60 milions de consoles i d’uns 500 milions de videojocs.
Els jocs d’aquesta consola eren tots d’una exclusiva qualitat gràcies a la decisió de Nintendo de crear un control per evitar que la consola s’omplís de jocs mediocres. Si els jocs passaven el control rebien el “ Nintendo Seal of Quality”, amb el qual podien sortir a la venta.
Les innovacions més importants van ser en els comandaments i en el sistema de backup. Per part dels comandaments, aquests eren amb quatre botons i la creu direccional, apart de ser compactes i resistents. Amb el Zelda es va destinar una pila dedicada a guardar la partida, ja que fins llavors en cap es podia guardar o era massa tediós.
Especificacions:
-       CPU: MOS Technologhy 6502 manufacturat per Ricoh (diferents versions segons la regió)
-       RAM: 2Kb
-       RAM (vídeo): 2Kb
-       Paleta de colors: 48
-       Sprites en pantalla: 64
-       Mida dels sprites: 8x8 / 8x16
-       Resolució: 256x240
-       Entrades: ports per comandaments – entrada cartutx – sortida de vídeo monoaural – sortida de vídeo composta RF – entrada de corrent DC

Mark III- Master System
Durant el 1985 Sega va treure una nova consola per fer la competència a la NES, però tot i així no ho aconsegueix perquè Nintendo ja s’havia avançat a això amb els contractes de fidelitat per part de les empreses creadores de videojocs. Tot i que li és difícil aconseguir ventes a Europa sí que s’hi estableix gràcies als creadors del continent que creen molts jocs per al sistema.
La consola va durar més anys per alguns dels jocs que posseïa, que eren exclusius i es van anar renovant amb noves edicions, dos molts bons exemples d’aquets jocs podrien ser “Alex Kidd in Miracle World” o “Sonic the Hedgehog”.
Especificacions:
-       CPU: Zilog Z80
-       RAM: 8Kb
-       VRAM: 16Kb
-       ROM: 8Kb a 256Kb
-       Gràfics: Texas Instruments TMS9918
-       Paleta de colors: 256
-       Resolució: 256 x 192
-       So: Texas Instruments SN76489 ( 3 canals de so d’ona quadrada + 1 canal so blanc)
-       Entrades: 2 moduladors RF – 2 ports per joystick – slot per a cartutxs – alimentació




No hay comentarios:

Publicar un comentario